Northwest Washington Subsection Pacific Northwest Section AWWA Water Storage Workshop

Thursday, November 18th, 2021 Other dates TBD On-Line – NWWA Zoom



From To Elapsed			
From	То	Instruction Time	Topic
7:30 AM	7:35 AM		Welcome & Zoom Tips - Schey
7:35 AM	7:50 AM		Workshop Introduction - Lundt
7:50 AM	8:10 AM	20 minutes	Water Storage Basics – <i>Lundt. KCWTD</i>
8:10 AM	8:50 AM	40 minutes	Soils & Seismic Considerations for Design – <i>Jon Cracolici, GeoEngineers</i>
8:50 AM	8:55 AM		Break
8:55 AM	9:40 AM	45 minutes	Structural Considerations for Design – Lundt
9:40 AM	9:55 AM	15 minutes	Post Seismic Event Survey – <i>Lundt. KCWTD</i>
9:55 AM	10:15 AM	20 minutes	Piping Connections – <i>Lundt. KCWTD</i>
10:15 AM	10:20 AM		Break
10:20 AM	11:20 AM	60 minutes	Inspection of Water Storage Facilities – <i>Lundt. KCWTD</i>
11:20 AM	11:50 PM		Lunch
11:50 AM	12:50 PM	60 minutes	Sanitary Surveys of Finished Water Storage Facilities – <i>Lundt. KCWTD</i>
12:50 PM	12:55 PM		Break
12:55 PM	1:40 PM	45 minutes	Corrosion Control Methods for Water Storage Tanks – <i>Jeremy</i> <i>Hailey, NW Corrosion Engineers</i>
1:40 PM	1:45 PM		Break
1:45 PM	2:10 PM	25 minutes	Coatings – Jeremy Hailey, NW Corrosion Engineers
2:10 PM	2:25 PM	15 minutes	Pressure Tanks for Potable Water Storage – Burwell, - RH2 Engineers
2:25 PM	2:55 PM	30 minutes	Small System Water Storage & Chemical Storage Tanks – Burwell, - RH2 Engineers
2:55 PM	3:00 PM		Break
3:00 PM	3:20 PM	20 minutes	Large Reservoirs – Burwell, - RH2 Engineers
3:20 PM	3:45 PM	25 minutes	Reservoir Water Quality – Burwell, - RH2 Engineers
3:45 PM	3:50 PM		Wrap-up
Tota	I Instruction Time	7 hours	